Fredag...

Så underbart med Fredag och att solen skinner. Håller alla tummar och tår att vi får fortsatt fint väder i helgen också.
Vad händer i helgen då???
Idag ska jag och barnen hem till Mamma och Pappa och äta mat.. Mums. I

morgon ska jag först på stan med barnen och syrran och hennes dotter. Mysigt. Det var alldeles för länge sen vi umgicks och så får jag gosa lite med Systerdottern. Sen på kvällen blir det nog bara att äta god mat och plocka hemma och äntligen byta våra julgardiner mot vanliga gardiner. Det ska bli skönt att få in lite ljus i lägenheten. Sen är det väl det vanlig man gör på helgerna städar, städar och åter städar.

Och på söndag är det äntligen dags för mig att ha kalas. Hela familjen har redan haft sin kalas så nu får jag stå i centrum...Och förhoppningvis öppna massor av paket...hihi.. Jag hoppas även att karln vill åka och hämta Kinamat. Mums...

På jobbet är det jättelugnt. Det märks att det är Sportlov. Det har ju inte varit så mycket snö här, men det har ju inte regnat ialla fall och får man väl vara glad för.

Nu har Morfar flyttat till sitt äldreboende och enligt Mamma så ska han trivas, men han vill inte äta i matsalen eftersom han skakar så när han äter. Det gör väl resten av gänget som bor där också. Så vi får hoppas att han vill åka till matsalen när han börjar bli lite mer van av att bo där. Men själva lägenheten var helt underbar. Världens finaste utsick. Tänk att få sitta där på sommaren när det är fint väder ute och titta ut över Fjärden. Det är så man ska tillbringa sina sista år i livet.


Falskt alarm..

om vattkopporna. Det var hans eksem, men det var ju bra att de reagerade på det och skickade hem honom. Hade ju kunnat varit vattkoppor. Så jag är nöjd att de gjorde det och att det inte var några koppor.

Idag har vi bokat biljetter till Ladies Night som har sin premiär i Västerås den 12/9. Ska bli så kul. Denna gång ska det vara i ABB Arena. Nu börjar det bli stort. Stenmark och Stormare är redan klara så nu väntar vi bara på att få veta vem nummer 3 är och vilka gästartister som dyker upp. Och om jag har räknat rätt så är mannen ledig från jobbet och kan ta barnen...

Jaha

då har vi vattkoppor hemma. Sonen har åkt på det. Det  känns bra att han fått det när han var liten, men tiden var inte rätt. Jag har kalas på söndag och nyss varit sjuk. Men tyvärr så kan man ju inte styra barnens sjukdomar. Det vore toppen om kunde det.....
Så nu ska jag vara hemma Onsdag, Torsdag och Fredag denna vecka och troligtvis även Måndag och Tisdag nästa vecka. Typiskt nu när Emma är på semester.....

Tisdag...

Hur ska denna tisdag bli?
Trött är jag redan, men jag hoppas att det blir bättre till eftermiddagen.

Jag håller alla tummar och tår att Emma och hennes kille kommer iväg till Thailand idag. De har varit magsjuka, men nu hade de inte varit på toa på hela natten så det går åt rätt håll. De ska inte åka förrän i natt så de har ett tag kvar innan de måste åka till Arlanda. Mannens favorit ställe. Han brukar kalla det för sitt andra hem.

En kompis till mig krockade med en helg i natt. Han klarade sig bra, men blev chockad. Bilen gick det sämre med. Och han hade precis besiktat den och byt framruta. Det var väl det som var komiskt med det hela. Så man tycker att Suraleden borde få lysen längs den tråkiga vägen så att man slipper sånt, men det är väl för dyrt....

Vilken helg...

... i fredags var jag hemma med Sonen för att han hostade så då fick dottern också vara hemma. På eftermiddag åkte vi till kompisen och hennes familj för att umgås lite. Då blev det mat där också, men vi åkte hem så att vi såg Let´s Dance hemma. Dotterns favvo program.

På lördan var det dags att åka tillbaka till kompisen och lekte igen. Vi gick en promis i det underbara vädret och sedan fika vi hemma istället för att fika ute. Det blåste alldeles för mycket för det....Vi åkte även till Hälla för att jag ville titta på en klänningen till Bröllopet i Maj. Vi gick till Dm mode, Kapp Ahl, Lindex och H&M. Och hittade ingenting. Eller jag hittade en jättesöt klänning, men den vat Benvit så det går inte att ha på Bröllop. Ut till Erikslund och Klädhuset M. Inget där heller. På Catalog hittade jag en svart klänning med vita stora ringar. Den var ju inte helsvart så den hade funkat, men jag provade den och såg ut att vara gravid i 6 månaden så det var bara att hänga tillbaka den. In på Tatti och inget där heller. Så nu måste jag ner på stan för att titta i affärer där. Troligtvis så ska jag det nästa torsdag med mamma.. Suck.. Och om jag inte hittar nåt då så ska jag ta mig till Stockholm och kolla där. Nåt måste jag ju hitta. Sista utvägen är att jag får låna en kompis klänning. Den är ljusrosa. Jättesöt. Hon hade den på mitt bröllop och paret vi ska till på Bröllop var med på vårat bröllop så jag känner mig lite snål då... Men vi får se...
Sen var det Melodifestivalen för hela slanten. Mina barn ville som vanligt inte sova så de fick sitta och titta de också.

På söndan åkte jag med barnen till Farmor för att jag skulle till Stockholm och träffa en gammal klasskompis från österrike. Nervös som attan var jag, men jag tänkte på vägen in att det får gå som det går. Funkar inte tyskan så har vi ju alltid engelska. Jag var sent ute så jag kom nästan 30 minuter försent. Och det var alltid hon som var försenad till våra kalas. Så det var lite kul att det blev så...hihi.. Det gick jättebra. Vi blande tyska och engelska hej vilt. Från båda hållen så det var kul att höra...hihi.. Vi fikade först och sedan gick vi till gamla stan och åt bakad potatis. Jag insåg att jag är för sällan i gamla stan. Det var ju supermysigt där. Så det måste jag göra nästa gång jag är i Stockholm...

Stackars mig...

Jag ska till tandläkarn imorgon igen. Jag hatar tandsten...

Usch...

Jag ska till tandläkarn idag och det är det värsta jag vet..
Men det är väl bara att gilla läget.

Nervös

Nu blev jag lite nervös.. En gammal klasskompis från Österrike ringde mig och berättade att hon var i Stockholm i helgen och undrade om jag ville komma in och fika med henne och prata lite skit. Prata på tyska.. Hjälp.. Hur var det nu man sa. "Hej, Jag mår bra?".. Vill gärna träffa henne igen. Har inte sett henne sen slutet av 80-talet. Så det vore kul. Jag måste få tag på svärmor och höra om hon kan ta barnen en stund på söndag.
Jag har försökt att ringa henne hemma, men hon var inte hemma. Så jag får försöka lite senare.

Jag är alldeles skakig om händerna....

Lyckligt lottad

Känner jag mig. För att jag har världens underbaraste vänner. Igår ringde frun i huset först och frågade om jag och barnen ville komma över och äta Tacos eftersom min man jobbar så sa jag att det går bra. Efter ett tag ringde hon igen och frågade om hon fick hämta barnen på dagis.  Självklart att hon fick det för då kunde mina barn få leka lite med hennes barn och få gå hem lite tidigare från dagis.

Sen på jobbet så träffade jag en av mammorna som har/hade sina barn på samma dagis som mina barn går på. Hon ville låna hem min dotter så att hennes dotter och min dotter fick leka en eftermiddag och det tyckte jag lät jättemysigt så vi skulle höras senare. Mellan hennes dotter och min dotter skiljer det bara 9 dagar, men ändå nästan ett helt år eftersom hennes är född i slutet på -01 och min i början på -02. Men de lekte jättebra tillsammans på dagis. Och mellan hennes som och min son skiljer det bara 10 dagar och nu går de på samma avdelning. Så det kan gå ibland..hihi.. Hon tyckte att vi skulle flytta närmare henne så att våra tjejer kan gå i samma skola och leka mera tillsammans.

Idag lämnade jag matlådan hem IGEN för att jag ska äta lunch med syster min och hennes supersöta dotter. Egentligen skulle mamma också ha varit me, men hon ligger hemma sjuk. Så det blir jag och syrran och det ska bli trevligt det också. Det är ju inte bara hon och jag träffas längre. Det är synd. Det måste jag fixa till..hihi...


Måndag igen

Då var det måndag igen och jobbet fortsätter sin lugna gång. Fortfarande kvar i Info disken.

Helgen var helt underbar. I fredags när jag kom hem med barnen hade mannen fixat egen Kina mat. Supergott. Hjärnspikar. Jag glömde matlådan i frysen... Suck. Jaja jag får ta den imorgon. På kvällen mös vi till i soffan. Jag, dottern och mannen . Vi titta på Let´s Dance och åt Choklad. Tyckte inte att det var rätt par som åkte ut, men så är det i tävlingar. Vi hann även tvätt lite.. Jippi.

På lördan tvättade vi igen på morgonen och sedan var det dags att åka och lämna sonen hos Mormor och Morfar. Han vinkde så glatt när vi åkte så det var kul att se. Han fick åka till sin kusin, moster och sin morbror. Det gillar han.
På kvällen var jag, dottern och mannen på Pizza Hut för att äta innan vi gick till Melodifestivalen. Och jag hade tänkt mig att vi skulle äta Vitlöksbröd, ta pizzan till bordet och sedan äta efterrätt,men det var buffe och så då tog vi det. Vi var klara på 45 minuter. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men det var mysigt ändå.
Sen bar det iväg till Melodifestivalen. Vi fick skjuts dit av min svåger. Hela kvällen var underbar. Dottern trivdes jättemycket. Stod på stolen och vifta med flaggan och försökte att sjönga med så gott det gick. Hon tyckte att rätt låtar gick vidare. Vi åkte buss hem.

På söndan var det dags för Kalas för sonen och mannen. Vi hade som tur var delat upp gästerna på släkt och kompisar. Först kom släkten och fira dem och sen kom vännerna. Vi fikade "cars" tårta för sonens skull och "motorcykel" tårta för mannen. Supergoda med maräng och banan.
Sonen fick många bilar och mycket "cars" grejer så det känns skull.
Efter fikat så blev det Pizzerian som vanligt....

Äntligen fredag..

Så skönt med fredag och solen skinner. Hoppas att vädret håller sig så här hela helgen.
Igår och idag har jag varit i inofrmationsdisken på jobbet. Jag försöker att lära mig den. Så att man kan hjälpa till om det behövs. Men det är massor att lära sig. Just nu känns det som att man kommit till toppen av isberget och att det finns massor under att lära sig, men samtidigt är det kul att lära sig nya saker. Lite mera tid så ska nog detta lösa sig. Man är väl förhoppnigvis aldrig själv här ute i början ialla fall. Det är tur att man har trevliga arbetskamrater som vill visa mig och låta mig ställa mina dumma frågor..;o)
För att nu täker jag ställa alla frågor jag kan komma på så att jag slipper få sluta på detta jobb. Eftersom jag frågade för lite på ett annat jag jobb jag hade så fick jag sluta så det tänker jag inte vara med om igen.....

Men det är ju fredag så det är kjol/klänning på jobbet. Sen är det lite myspys hemma. Jag hoppas på god mat av mannen min.... 

Alla Hjärtans Dag

En supermysig dag skulle det ha kunnat varit om mannen inte hade jobbat, men jag hoppas att vi kan fira imorgon istället när han är hemma.

Igår så bokade jag "våran" bröllopssvit så att vi får den igen när vi firar 1 år som gifta. Vi ska bo på 12:e våningen på First Hotell Plaza (Skrapan). Så på kvällen ska vi ut och ät. Vi funderar på att börja kvällen på Sky Bar och ta oss en varsin Drink och sedan gå vidare till en av restaurangen i stan och äta massor av god mat. Det kommer att bli toppen. Utsikten från sovrummet är underbar. Sen ska vi ha frukost på rummet och bara mysa. Nu måste vi bara hitta någon som kan ta våra barn... Undra om vi ska ta med oss gåvan vi fick av en av våra gäster. Det var en  fondue som smälta choklad i. Mums. Så kan vi äta av frukten vi kommer att få på rummet och mysa till framför tvn när vi kommer från restaurangen.

Intresse anmälan

på en ny lägenhet blev det idag. Det är en Fyra på 82 kvm. i och för sig på 3:e våningen, men samtidigt så är jag van vid det nu och då får jag min dagliga motion. Jag hoppas verkligen att vi får den så att sonen får eget rum. Han börjar ju också få mycket leksaker och behöver ett eget rum. Och dottern vill ju vara på sitt rum och leka med sina leksaker och kompisar och då får han inte alltid vara med. Så det vore toppen med en flytt.
Och mannen min sa att det är helt ok att jag anmäler intresse. Så nu är det bara att hålla tummarna.

Imorgon är det Alla hjärtans dag och som vanligt jobbar mannen. Men jag hoppas att vi kan fira lite på fredag istället. Eller kanske på lördag när vi först ska på Pizza Hut och äta och sedan gå på Melodifestivalen med dottern. Supermysig kväll. Bara vi e. Det behöver hon ibland. Sonen ska vara hos Mormor och Morfar och få bli ompysslad själv. Sen på söndag är de kalas för mannen och sonen. Jag gillar när det är kalas inte bara mitt eget utan andra i min familj också eftersom vi får besök då. Det är inte ofta eftersom vi har så litet hemma. Så det vore bra med en flytt nu...hihi..

Nu är det..

..snart dags att gå hem. Men först ska jag hämta dottern för att åka på hennes dans.

7 saker om mig själv...

1. Jag älskar choklad.
2. Jag vill vara alla till lags även om jag själv får lida för det.
3. Vill få högre lön och en fast tjänst så att vi kan flytta till större
4. Hatade att få sprutor när jag var lite, men nu har jag 2 tatueringar och vill ha en till.
5. Är nyförälskad i min man och älskar mina barn överallt annat.
6. Älskar att köra bil. Kanske lite av en pojkflicka på den fronten.
7. Försöker att planera en höstbal med en kompis....

Begravningen

Nu är den över. Det gick bra. Många tårar, men annars bra. Det blev lite värre när jag såg Morfar gråta vid kistan när han skulle lägga på rosen på Kistan. Dottern klara sig ganska bra. Mitt i gudtjänsten så blev hon ledsen...
Gravkapellet var jättefint. Litet, men det räckte åt oss. På fikat efteråt så läste Prästen upp alla telegram som hade kommit. Hjärt & Lungfonden bla hade fått en gåva av de som skickade telegram. Och sedan ett barnhem i Tanzania fick också gåvor.
Efter att vi hade fikat klart så åkte vi till morfar och fixade hans lägenhet. Kastade allt som skulle kastas och plocka ihop det som skulle me till nya lägenheten. Själv fick jag en handdriven skärmaskin, en gammal våg och silver brickor. Vi var ut och titta på hans nya lägenhet. Jättefräsch. Nya tapeter och nytt golv. Världens bästa utsikt. Han ser nästan hem till sitt gamla boende och eftersom han har jobbat på vattnet i 40 år så kommer han att njuta. Min morbror ska köpa en kikare åt honom så att han kan sitta på balkongen och kolla läget på vattnet. Det kommer att bli jättebra. Och så kommer min morbror få lite mer tid för sitt hus som han håller på att renovera.

Ajaj...

sån dag är det idag. Efter att ha varit på massage så har jag fått ont i ryggen. Vet inte riktigt hur jag ska sitta och stå är inte bra med dessa skor som jag har på mig idag. Suck hur ska jag då orka sitta i bilen till Timrå, men det är väl bara att bita ihop och titta på allt som glider förbi utanför fönstret.

Igår lärde sig sonen att klättra ur spjälsängen. Inte så kul när klockan var närmare 12.. Så han fick lägga sig hos mig och jag tror att sista gången jag tittade på klockan då var hon nästan 1.30. Inte mycket till sömn i natt alltså.. Men det är ju som vanligt när jag ska göra nåt dagen efter.

Till min kära man

Jag älskar dig massor. Mer och mer för varje dag... ;o)

Tillbaka igen

till jobbet.
Kändes lite tungt att vakna till väckarklockan idag, men när jag väl satt mig upp så gick det betydligt bättre. Dottern bråkade som vanligt när hon skulle klä på sig, men till slut så kom vi iväg till dagis. Idag ska hon och de dagiskompisar som ska börja i 6-årsverksamheten till hösten till Skolan och titta. De ska få äta i matsalen, ha gympa i gympa salen. Så idag skulle hon ha med sig en ryggsäck med gympkläder. Usch så stor hon blev... Men det är väl så det ska kännas.

Den här veckan blir det inte mycke jobbande på jobbet eftersom jag ska åka till Timrå imorgon kl. 15 och sedan vara ledig torsdag och fredag för begravningen. Hade ju hellre varit ledig för nåt annat, men så är det inte nu.

I dag fick vi VLT som vi ska ha nu i 3 veckor av min kära Mamma. Det är trevligt att ha den hemma. Jag gillar att sitta på morgonen och läsa om allt som har hänt och det som är bäst med hela tidningen det är ju Familjesidorna. Hoppas att vi fortsätta att ha den.

Äntligen..

..har magsjukan lämnat mitt hem för denna gång. Först jag, sen dottern, sen mannen och sist sonen.
Tur att det inte höll i sig så länge eftersom vi ska på begravningen på torsdag.

RSS 2.0